Chokladbollskaka

Alla vet hur man gör chokladbollar, men jag bjuder på receptet
som gör chokladbollen till en tårta istället, mums!
(man kan ta hur stor bit man vill)

BOTTEN
2 1/2 dl strösocker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 gram smör (bryts i bitar)
3-4 msk stark kaffe

GLASYR
100 gram smält smör (gärna mörk) - jag tyckte 100 gram blev lite lite..
1/2 dl kokos. (vallfritt efter smaken)

Blanda ihop alla igridenserna till en smet, tryck ut kakan i en form med
avtagbarkant, så gott det går, runt 3 cm hög kanske? ( valfritt)
ställ in i kylen medans du smälter chokladen, tag av kanten och häll på,
avsluta sedan med kokos efter smak.

Mm så gott!

Kommentarer
Postat av: ida the big pimp pimp

självklart ska det ej stå smör utan smält choklad som glasyr..

2006-11-07 @ 15:24:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback