Chokladbollskaka
Alla vet hur man gör chokladbollar, men jag bjuder på receptet
som gör chokladbollen till en tårta istället, mums!
(man kan ta hur stor bit man vill)
BOTTEN
2 1/2 dl strösocker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 gram smör (bryts i bitar)
3-4 msk stark kaffe
GLASYR
100 gram smält smör (gärna mörk) - jag tyckte 100 gram blev lite lite..
1/2 dl kokos. (vallfritt efter smaken)
Blanda ihop alla igridenserna till en smet, tryck ut kakan i en form med
avtagbarkant, så gott det går, runt 3 cm hög kanske? ( valfritt)
ställ in i kylen medans du smälter chokladen, tag av kanten och häll på,
avsluta sedan med kokos efter smak.
Mm så gott!
som gör chokladbollen till en tårta istället, mums!
(man kan ta hur stor bit man vill)
BOTTEN
2 1/2 dl strösocker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 gram smör (bryts i bitar)
3-4 msk stark kaffe
GLASYR
100 gram smält smör (gärna mörk) - jag tyckte 100 gram blev lite lite..
1/2 dl kokos. (vallfritt efter smaken)
Blanda ihop alla igridenserna till en smet, tryck ut kakan i en form med
avtagbarkant, så gott det går, runt 3 cm hög kanske? ( valfritt)
ställ in i kylen medans du smälter chokladen, tag av kanten och häll på,
avsluta sedan med kokos efter smak.
Mm så gott!
Kommentarer
Postat av: ida the big pimp pimp
självklart ska det ej stå smör utan smält choklad som glasyr..
Trackback