Vit chokladkaka

"en kaka där den vita chokladens honungslena sötma möter
citronens syrlighet i en perfekt harmoni. Trots den kompakta
konsistensen smälter varje bit på tungan.

100 g vit choklad (Jag tog 150 g)
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
2 1/2 dl vetemjöl
saft och skal av en halv citron
(överdriv inte men citron saften, blir inte gott då, minska gärna)
2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

smörj in ovh bröa en form men löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält chokladen i vatten bad och smöret på svag värme i en kastrull.
Rör socker och Kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter
smör och choklad och bland noga.
Riv citron skalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner det i smeten.
Blanda mjöl,
vaniljsocker, bak pulver och salt och rör ner i smeten lite i tagget.
Häll smeten i formen och gräffa 25 min i 200 grader.

Även denna kaka går bra att frysa.







Kommentarer
Postat av: linnea

Hej!Kan man ha laim istället för citron? Hur många personer kommer det bli till ungefär? Hur kom du på det här receptet? Jag älskar vit choklad och då såg jag den här sidan! Jag tror det kommer bli SUPER gott!/ MVH Linnea

2008-01-27 @ 11:34:49
Postat av: linnea

Hej igen,jag glömde fråga kan du inte vara jätte snäll och skriva nått mer recept med vit choklad i! Jag ska snart ha fest och undrar om du inte kan skriva nåt gott recept (utan sprit i)!

2008-01-27 @ 11:40:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback