Snickerspaj, kladdkaka & våfflor
jag ska nu ge er ett recept på världens onyttigaste recept,
1250 kalorier per portion, så kanske ska man inte
äta för mycket av den :) men nån gång ibland så lovar jag
att den rekomenderas väl!
Förberedelser: mindre än 30 min
tilllagning: 10-30 min
Ingredienser:
1 pak smördeg
140 g mascarpone (italiensk färskost, finns i ost butiker 30-40kr)
110 g färskost
50 g socker
3 ägg
5 snickers hackade
Sä här gör du:
1: Värm ugnen till 200 grader.
2: kavla smördegen så den blir 3-4 millimeter tjock,
Tryck ut den i en form med ca 20 cm`s diameter
3: Knåda ihop mascaponen, mjukosten och sockret till en jämn massa i en stor skål
4: tillsätt äggen, ett åt gången.
5: Tillsätt snickersen
6: Häll smeten i formen och se till att den sprids jämnt.
7: Ställ i ugnen i 10 min. sänk sedan värmen till 180g. och låt grädda i ytligare
25 min tills pajen är gyllendefärgad.
Låt svalna före servering.
(det går jätte bra att frysa ner kakan)
1250 kalorier per portion, så kanske ska man inte
äta för mycket av den :) men nån gång ibland så lovar jag
att den rekomenderas väl!
Förberedelser: mindre än 30 min
tilllagning: 10-30 min
Ingredienser:
1 pak smördeg
140 g mascarpone (italiensk färskost, finns i ost butiker 30-40kr)
110 g färskost
50 g socker
3 ägg
5 snickers hackade
Sä här gör du:
1: Värm ugnen till 200 grader.
2: kavla smördegen så den blir 3-4 millimeter tjock,
Tryck ut den i en form med ca 20 cm`s diameter
3: Knåda ihop mascaponen, mjukosten och sockret till en jämn massa i en stor skål
4: tillsätt äggen, ett åt gången.
5: Tillsätt snickersen
6: Häll smeten i formen och se till att den sprids jämnt.
7: Ställ i ugnen i 10 min. sänk sedan värmen till 180g. och låt grädda i ytligare
25 min tills pajen är gyllendefärgad.
Låt svalna före servering.
(det går jätte bra att frysa ner kakan)
Det klassiska kladdkake receptet:
(detta räcker till en hel plåt kladdkaka)
12 dl strösocker
8 t ägg
400 gram smält smör
6 dl vetemjöl
2 dl + 4 msk kakao
6 tsk vaniljsocker
4 krm salt
Rör ihop allt, häl i en plåt med bakplåtspapper (annars smöra och andvänd ströbröd)
Grädda i 160 g i ca 30 min, i den nedre delen av ugnen.
(personligen tycker jag att kladdkakan blir bättre efter nedfrysning)
Det var ju även våffel dagen förra veckan så jag bjuder på våffelsmets recept!
(taget från mitt jobb, våfflorna bli LOVLY)
12 dl vetenjöl
6 tsk bakpulver
5 dl vatten
5 dl mjölk
375 g smält smör
LÅT JÄSA
(jag gör tjocka våfflor, detta blir typ 11-13 våfflor gissar jag)
12 dl vetenjöl6 tsk bakpulver5 dl vatten5 dl mjölk375 g smält smör
Lycka till!
Kommentarer
Trackback